Spellingoefenen.nl: Spelling oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Taaloefenen.nl: Taal oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Sommenoefenen.nl: Sommen oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Redactiesommen.nl: Cito rekenen met verhaaltjessommen

4 Leuke spellen om sommen te oefenen in de auto


Terug naar blog

Ga jij een autohuren in Portugal met de kids? Autoritten kunnen soms lang en saai zijn, vooral voor jonge kinderen. Maar dat betekent niet dat de tijd in de auto niet nuttig besteed kan worden! Ouders kunnen deze gelegenheid benutten om educatieve activiteiten te integreren in het rijden. Het is een geweldig idee om je kinderen te stimuleren iets nieuws te leren en hun rekenvaardigheden te verbeteren. Je kunt een aantal leuke spellen spelen die zich richten op het oefenen van sommen. In dit artikel delen we vier leuke spellen die je in de auto kunt spelen om sommen te oefenen.

Rekenraadsels oplossen

Rekenraadsels zijn een geweldige manier om de rekenvaardigheden van je kind te testen terwijl je samen op pad bent in een auto van Easyterra. Je kunt een reeks rekenkundige raadsels bedenken en ze aan je kinderen voorleggen. Bijvoorbeeld: "Ik heb 5 appels en geef er 2 aan jou. Hoeveel appels heb je nu?" Laat je kinderen de som oplossen en het juiste antwoord geven. Zo leren ze niet alleen op en aftrekken, maar ontwikkelen ze ook probleemoplossende vaardigheden.

Nummerplaat optellen

Dit spel is perfect voor lange autoritten op de snelweg. Laat je kinderen de nummerplaten van andere auto's zien en de cijfers optellen. Als een nummerplaat de cijfers "7", "2" en "9" bevat, dan moeten ze deze getallen optellen om tot het juiste antwoord te komen. Zo kunnen ze hun optel vaardigheden verbeteren, maar ook hun reactievermogen. Je kunt ook variaties introduceren, zoals het vermenigvuldigen of aftrekken van de cijfers op de nummerplaat.

Sommenestafette

Sommenestafette is een spannend spel dat competitie en samenwerking combineert. De passagiers in de auto moeten samenwerken en snel rekenen om de uitdagingen aan te kunnen. Begin het spel door een eenvoudige som te geven aan de eerste speler, zoals "4 + 3". De speler moet het juiste antwoord geven, in dit geval "7", en vervolgens een nieuwe som bedenken voor de volgende speler. Bijvoorbeeld, "7 - 2". Het spel gaat door totdat iemand een fout maakt of als de spelers geen nieuwe som kunnen bedenken. Dit spel verbetert niet alleen je optel-, aftrek- en snel rekencapaciteiten, maar stimuleert ook je concentratie en competitieve instelling.

Online spellen

Naast de traditionele spellen die je in de auto kunt spelen, zijn er ook online spelletjes die speciaal zijn ontworpen om rekenvaardigheden te oefenen. Een van deze spellen is Moonblaster, een spannend online spel waarin kinderen de juiste antwoorden moeten verzamelen om kogels te krijgen en vijandige ruimteschepen neer te schieten. In dit spel worden spelers uitgedaagd om snel te rekenen en correcte antwoorden te geven om hun ruimteschip te beschermen en de vijanden te verslaan. Het is een interactieve en leuke manier om rekenvaardigheden te oefenen, terwijl kinderen tegelijkertijd genieten van het spel en de uitdagingen die het biedt. Er zijn verschillende online spelletjes die kinderen kunnen spelen om hun rekening vaardigheden te verbeteren. Het is zowel leuk als leerzaam/ Online spelletjes kunnen echt een aanrader zijn!

Terug naar blog