Spellingoefenen.nl: Spelling oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8 Taaloefenen.nl: Taal oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Sommenoefenen.nl: Sommen oefenen voor groep 3,4,5,6,7 en 8
Redactiesommen.nl: Cito rekenen met verhaaltjessommen

Tips voor de leukste educatieve uitjes voor de kids


Terug naar blog

Een uitstapje met de kids is natuurlijk ontzettend leuk. Even weg uit de dagelijkse sleur, zodat ze kinderen zich kunnen vermaken. Toch is het wel belangrijk om een uitje ook een bepaalde vorm van een educatief karakter te geven, zodat de kinderen er ook iets van opsteken. Nu hoef je ze echt niet iedere keer mee te nemen naar een museum om ze daar vervolgens te overhoren, maar is het wel belangrijk dat je ze door de dag heen blijft prikkelen, zodat ze wel het nodige leren. Dit kan dus ook prima een bezoekje aan een pretpark zijn, waarin je uitlegt hoe bijvoorbeeld een achtbaan wordt gebouwd. Nu hoeft dit echt niet tot in detail, maar is het wel leuk om de kinderen al spelenderwijs dingen te leren. Omdat we zien dat veel ouders het lastig vinden om educatief te combineren met een dagje uit met de kids, hebben we een aantal tips voor je.

Dagje uit met de kids naar Nemo

Nemo Science Museum in Amsterdam is een super leuk en leerzaam dagje uit met de kids. Dit interactieve wetenschapsmuseum zorgt voor een te gekke ervaring waar kinderen op een speelse manier meer leren over wetenschap en technologie. Met kleurrijke en creatieve exposities prikkelt Nemo de nieuwsgierigheid en creativiteit van de jonge kinderen. Dit gaat van spannende proefjes tot praktische andere leuke dingen. Zo worden ze aangespoord tot het ontdekken van de wereld van de wetenschap en zorgt het er niet alleen voor dat dit enorm leuk is, maar is het ook nog eens ontzettend leerzaam. Ze leren er namelijk werkelijk alles zoals hoe een vliegtuig kan vliegen, maar ook hoe een boot blijft drijven bijvoorbeeld.

Met de kinderen naar de dierentuin

De dierentuin is en blijft nog altijd een van de populairste uitjes bij gezinnen met kinderen. Waar we vaak denken dat het alleen kijken naar alle bijzondere dieren is, heeft dierentuin natuurlijk ook iets educatiefs. Zo leren de kinderen alles over de omgeving waar deze dieren opgroeien, maar ook over hoe groot ze kunnen worden, wat ze eten en wat hun grootste vijanden zijn. Dit is daarom dus ook de perfecte manier om een stukje plezier te combineren met iets educatiefs. Hoe leuk is het dat wanneer je een dagje in de dierentuin bent geweest, de kinderen niet alleen weten welke dieren ze allemaal hebben gezien, maar ook weten hoeveel kilo een olifant kan wegen?

Wandeling in het bos

Niet ieder uitje hoeft geld te kosten. Een wandeling in het bos is daarom ontzettend leuk en tevens ook leerzaam. Zo kun je bijvoorbeeld samen met de kids in de herfst het bos in gaan om daar te zoeken naar bladeren, eikels en allerlei andere spullen die voor het oprapen liggen. Dit vormt namelijk de perfecte basis voor een herfsttafel en leren ze meteen alles over de natuur. Het is dus aan de ouders de taak om ze te vertellen waarom de bladeren van de boom vallen en welke dieren er allemaal in het bos leven. Je zult zien dat ze dit op den duur gaan onthouden, waardoor ze precies weten wat er allemaal in het bos gebeurt.Terug naar blog